Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med lax och spenat - enkelt recept

Lasagne med lax är en riktig favoriträtt. Den färdigköpta ostsåsen fungerar utmärkt i gratänger om du inte vill koka din egen. Testa det här goda receptet på laxlasagne.

Lasagne med lax och spenat - enkelt recept
Lasagne med lax och spenat - enkelt recept
Lasagne med lax och spenat - enkelt recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- färsk
  • 200 gkallrökt lax- i skivor
  • 200 gbabyspenat- färsk
  • 1purjolök
  • olivolja
  • 1 satstomatsås- (se ingredienser nedan)
  • 2 pktkelda ostsås- eller en sats vit sås
  • 1012lasagneplattor
  • 2 dlost- riven, till gratinering

Tomatsås

  • 1gul lök
  • olivolja
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 3 msktomatpuré
  • 2 mskkycklingfond
  • 1 tskfänkålsfrön- nystötta
  • 1 krmcajennepeppar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär den färska laxen i kuber, cirka 2 x 2 centimeter.

  2. Gör tomatsåsen: Hacka löken och fräs i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, fond, fänkålsfrö och peppar. Koka utan lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt.

  3. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja. Vänd ner spenat och purjolök i tomatsåsen.

  4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax, och tomatsås. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost.

  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök