Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med lammfärs och röd pesto

Röd pesto, lammfärs och pinjekärnor 
gör lasagnen lyxig och supergod!

Lasagne med lammfärs och röd pestoLasagne med lammfärs och röd pestoLasagne med lammfärs och röd pesto
Lasagne med lammfärs och röd pesto Foto: Sidsel Clement

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 400 glammfärs
  • 1 dlröd pesto
  • 3 mskkycklingfond
  • 1,5 dlvatten
  • 1 askkörsbärstomater
  • 1 pktlasagneplattor- färska (250 g)
  • 500 gkeso
  • 100 ggratängost- riven
  • 2 mskpinjekärnor- ev rostade
  • 0,25 krukaoregano- färsk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja i en gryta. Lägg lammfärsen i grytan och stek ca 3 min. Vänd ner pesto och kycklingfond. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

  3. Halvera tomaterna och rör ner i färsen.

  4. Varva plattor, köttfärsfyllning och keso i en ugnssäker form. Gör ett likadant lager och avsluta med gratängosten.

  5. Grädda lasagnen ca 30 min i ugn. Ta ut och låt vila ca 10 min. Strö över pinjekärnorna och några kvistar färsk oregano. Klart!

Vad tyckte du om receptet?