När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1gul lök
3vitlöksklyftor
500 gköttfärs
1 mskolivolja
3 mskrosmarin- hackad
400 gtomater- chilikryddade, krossade
1 dlchilisås
1 tsksalt
2 krmsvartpeppar- nymald
Ostsås
5 dlmjölk
2 dlvispgrädde
2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
4 mskvatten
200 gfetaost
250 glasagneplattor- färska
tillbehör
rucola med vinägrett
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja tills allt fått lite färg. Blanda i rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och svartpeppar.
Koka upp mjölk och grädde. Red av med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Smula ner hälften av fetaosten.
Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med rucola och en balsamvinägrett.
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!