Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med fetaost och rosmarin

Lasagne med krämig fetaost. Med färska lasagneplattor förkortas tillagningen.

Lasagne med fetaost och rosmarin
Lasagne med fetaost och rosmarin
Lasagne med fetaost och rosmarin
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 500 gköttfärs
  • 1 mskolivolja
  • 3 mskrosmarin- hackad
  • 400 gtomater- chilikryddade, krossade
  • 1 dlchilisås
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Ostsås

  • 5 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 4 mskvatten
  • 200 gfetaost
  • 250 glasagneplattor- färska

tillbehör

  • rucola med vinägrett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja tills allt fått lite färg. Blanda i rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och svartpeppar.

  2. Koka upp mjölk och grädde. Red av med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Smula ner hälften av fetaosten.

  3. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med rucola och en balsamvinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!