Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med bönor, ­
aprikoser och fetaost



Uppgradera din lasagne med enkla medel: Toppa med aprikoser och byt ut köttfärsen mot bönor. Riktigt gott! -LCHF

Lasagne med bönor, ­
aprikoser och fetaost


Lasagne med bönor, ­
aprikoser och fetaost


Lasagne med bönor, ­
aprikoser och fetaost


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gbladspenat- färsk
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 1,5 tskspiskummin
  • olivolja
  • 150 gaprikoser- torkade
  • 12lasagneplattor- cirka
  • 200 gfetaost
  • 2 dlost- riven, till gratinering
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 2 tskoregano
  • 1 krmchiliflakes
  • flingsalt
  • 1 burkkidneybönor- 400 g
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 8 dlmjölk
  • flingsalt- och nymald peppar

Gör så här

  1. Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljong och kryddor. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt. Blanda ner sköljda och avrunna bönor.

  2. Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.

  3. Spenaten: Skölj spenaten och fräs hastigt ­tillsammans med vitlök och spiskummin i olivolja. Strimla aprikoserna och blanda i.

  4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, spenat, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över riven ost.

  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök