Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Uppgradera din lasagne med enkla medel: Toppa med aprikoser och byt ut köttfärsen mot bönor. Riktigt gott! -LCHF
Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljong och kryddor. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt. Blanda ner sköljda och avrunna bönor.
Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
Spenaten: Skölj spenaten och fräs hastigt tillsammans med vitlök och spiskummin i olivolja. Strimla aprikoserna och blanda i.
Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, spenat, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök