Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på god lasagne med bacon, mozzarella och parmesanost.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Skär selleristjälkarna i små tärningar. Fräs de hackade grönsakerna och bacon i 2 msk olivolja i en gryta.
Bryn köttfärsen i en stekpanna med resten av oljan. Lägg över i grytan.
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, vin, buljongtärningar och lagerblad. Låt såsen puttra under lock, minst 40 minuter. Rör om då och då. Krydda med färsk basilika och smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladet.
Värm mjölken.
Smält smöret i en stor kastrull och rör ner mjölet. Späd med varm mjölk, lite i taget. Rör såsen slät mellan varje omgång mjölk.
Låt såsen koka under omrörning, cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.
Ta kastrullen från plattan och rör ner mozzarellaost och parmesanost. Rör om tills den smälter.
Varva lasagneplattor med köttfärsröra och ostsås i en smord ugnsfast form, cirka 25x35 cm. Avsluta med ostsås. Låt gärna formen stå 15 minuter innan den tillagas i ugnen, så att lasagneplattorna mjuknar av vätskan.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Garnera med delade cocktailtomater och basilika.