Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med lax, pepparrot och dill

Lasagne med lax, pepparrot och dill. Laxlasagnen är perfekt att ta med som lunchlåda. Strö över lite ost och värm den ca 15 min i ugnen.

Lasagne med lax, pepparrot och dillLasagne med lax, pepparrot och dillLasagne med lax, pepparrot och dill
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 1 pktlasagneplattor- (250 g)
  • 300 glax- i tunna skivor, kallrökt
  • 1purjolök
  • 1 msksmör
  • 1 dldill- hackad
  • 3 mskpepparrot- färskriven
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald

Sås

  • 3 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 7,5 dlmjölk
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 3 dlparmesan- färskriven (2 dl + 1 dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i tunna strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i smör i en stekpanna tills den mjuknat. Blanda i lax, pepparrot och dill. Krydda med peppar.

  2. Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen koka ca 5 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lyft av kastrullen och rör ner 2 dl ost.

  3. Varva lasagneplattor, laxfräs och sås i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara plattor och sås.

  4. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Låt lasagnen kallna. Strö över 1 dl ost och värm lasagnen mitt i ugnen i 225° ca 15 min när den ska serveras.

Vad tyckte du om receptet?