Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig kycklinglasagne

Krämig kycklinglasagne. Vill du ha en mer nyttig lasagne kan vispgrädden ersättas med matlagningsgrädde. Red då bechamelsåsen med 1 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.

Krämig kycklinglasagne
Krämig kycklinglasagne
Krämig kycklinglasagne

Ingredienser

  • 3kycklingfiléer- (ca 400 g)
  • 1 mskolivolja- + 1 tsk
  • 2 tskgrillkrydda- t ex Knorr
  • 350 gspenat- färsk
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 250 glasagneplattor- färska
  • 3 dlprästost- riven (17 %)
  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna i 1 msk olja ca 5 min. Strö över grillkryddan. Lägg upp på ett fat så länge.

  2. Fräs spenaten i 1 tsk olja under omrörning ca 3 min tills all vätska kokat in.

  3. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.

  4. Sätt ugnen på 225º. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?