Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lasagne som medelhavskost. Basilika, svarta oliver och fetaost är typiska medelhavssmaker som sätter karaktär på lasagnen. Den passar lika bra till vardags som vid lite festligare tillfällen.
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök i 1 msk smör ca 3 min. Tillsätt färsen och låt steka med tills den börjar få färg.
Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpuré, buljongtärningar och senap. Låt puttra utan lock ca 10 min.
Krydda med basilika och peppar och blanda i oliverna. Fräs spenaten i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med salt.
Rör ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka upp. Koka under omrörning ca 5 min. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, färsröra, spenat och sås, översta lagret ska vara plattor och sås. Smula över fetaosten.
Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 25 min. Servera med sallad.