Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 24g
Kolhydrater: 13g
Recept på en god lasagne bolognese med härlig aubergine.
Sätt ugnen på 225°. Skär squash och aubergine i tunna skivor på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2–3 min.
Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2–3 min. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
Lägg ett lager squashskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö ost överst.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills lasagnen blivit genomstekt. Vila 10 min. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen tillsammans med sallad.