Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne bolognese

Recept på en god lasagne bolognese med härlig aubergine.

Lasagne bologneseLasagne bologneseLasagne bolognese
God lasagne med aubergine och köttfärs Foto: Thinkstock

Ingredienser

  • 400 gsquash
  • 300 gaubergine
  • 450 gköttfärs
  • 1 msksmör
  • 500 gtomater- krossade, med vitlök eller basilika
  • 1 tsksalt
  • 2 dlost- riven
  • 1 knippagrönsallad- t ex rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär squash och aubergine i tunna skivor på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2–3 min.

  2. Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2–3 min. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.

  3. Lägg ett lager squashskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö ost överst.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills lasagnen blivit genomstekt. Vila 10 min. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen tillsammans med sallad.

Vad tyckte du om receptet?