Läs också: Vegetarisk lasagne - enkelt recept
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk, enkel och krämig lasagne är bland det godaste som finns. Du gör den enkelt i din ugn med ingredienser som köttfärssås, bechamelsås och pasta för att nämna några. Här är enligt oss kanske det godaste receptet på en krämig lasagne fylld med härliga italienska smaker som går hem hos både stora och små.
Köttfärssåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar och strimla sellerin. Skär pancettan i små tärningar.
Fräs grönsaker och pancetta i smör några minuter. Tillsätt färs, höj värmen och bryn. Smula med en trägaffel så att färsen finfördelas.
Tillsätt vinet och låt det koka in till hälften. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud på svag värme under lock 30 min till 1 timme. Rör då och då. Tillsätt lite varmt vatten under koktiden om det behövs, men mot slutet av koktiden ska vätskan koka in. Smaka av med salt och peppar.
Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, köttfärssås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av osten.
Gratinera i ugn cirka 40 minuter.
Läs också: Vegetarisk lasagne - enkelt recept
Recept från Mitt kök