Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lantbröd

Ett stort härligt festbröd som inte behöver bakas ut, bara formas direkt på plåten.

Lantbröd
Lantbröd
Lantbröd

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 7 dlvatten- ljummet (37°)
  • 1 msksalt
  • 14 dlmatbrödsmjöl av ljust lantbrödsmjöl- (770 g)

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet, i hushållsassistent eller degbunke. Tillsätt saltet.

  2. Rör i mjölet, först 1 liter och sedan resten. Knåda degen till smidig konsistens eller kör den minst 10 min i assistenten.

  3. Degen blir lösare än en vanlig matbrödsdeg. Låt jäsa under duk 1 timme.

  4. Stjälp upp degen på plåt med bakplåtspapper. Forma till ett avlångt bröd genom att lyfta bakplåtspapperet från båda långsidorna. Jäs 20 min utan bakduk.

  5. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet mitt i ugnen 40-45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Vad tyckte du om receptet?