Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långstekt karré med äpplen och timjan

Här får köttet steka i låg temperatur i ugnen för att få ett riktigt saftigt resultat.

Långstekt karré med äpplen och timjanLångstekt karré med äpplen och timjanLångstekt karré med äpplen och timjan
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1,5 kggriskarré- gärna av rapsgris
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 tsktimjan
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 msksmör
  • 2äpplen

Sås

  • 3 dlsky- silad
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlkalvfond
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 msksirap
  • 2 mskrött portvin- eller calvados
  • 0,5 dlMaizenaredning- mörk
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och krydda med peppar, timjan och citronskal runt köttet. Gnid in kryddningen. Bind gärna upp steken med bindgarn för en jämn form och tillagning.

  3. Bryn köttet runtom i en stekpanna med smör. Lägg över det i en ugnsfast form. Skär äpplena i klyftor och lägg runt steken. Sätt in steken i nedre delen av ugnen och stek till 80-85 grader innertemperatur, cirka 3 timmar. Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp i skivor.

  4. Sila stekskyn från formen ner i en kastrull. Tillsätt vatten, kalvfond, vispgrädde, sirap och portvin eller calvados och koka upp. Red av med mörk majsenaredning och koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök