Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långpannerutor

 - recept

Degen till de saftiga frukostbröden med kesella och havrekross stjälps enkelt upp i en långpanna före gräddning.

Långpannerutor

 - receptLångpannerutor

 - receptLångpannerutor

 - recept
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 25 gsmör
  • 1 krmsalt
  • 2 msksirap- ljus
  • 250 gkesella (1%)
  • 2 dlhavrekli
  • 1 dlhavrekross
  • 1213 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör, salt, sirap, kesella, havrekli, havrekross och det mesta av vetemjölet.

  2. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Lägg ett bakpapper i en långpanna och stjälp upp degen.

  3. Platta ut med mjölad hand och skär degen i rutor med vass kniv. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter.

  4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök