Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Degen till de saftiga frukostbröden med kesella och havrekross stjälps enkelt upp i en långpanna före gräddning.
Smula jästen i en bunke. Häll över vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör, salt, sirap, kesella, havrekli, havrekross och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Lägg ett bakpapper i en långpanna och stjälp upp degen.
Platta ut med mjölad hand och skär degen i rutor med vass kniv. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter.
Recept från Mitt kök