Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långpanne­-
rutor med ­
flingor

Ett tips är att kavla ut degen till en avlång platta lika lång som du vill ha brödet, rulla ihop och lägg på plåt med skarven ner eller i korg med skarven upp så får du släta bröd.

Långpanne­-
rutor med ­
flingor
Långpanne­-
rutor med ­
flingor
Långpanne­-
rutor med ­
flingor
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 250 gkesella- lätt 1%
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 0,5 dlsirap
  • 1 dlkruskakli
  • 2 dlrågflingor
  • 4 dlgrahamsmjöl
  • 9 dlvetemjöl- cirka
  • vatten- rågflingor

Gör så här

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt kesella, olja, salt, sirap, kruskakli, rågflingor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.

  3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

  4. Häll upp degen i långpanna med bakpapper i. Tryck ut den med mjölad hand och skåra i 20 rutor.

  5. Pensla med vatten, strö på rågflingor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Ett tips är att kavla ut degen till en avlång platta lika lång som du vill ha brödet, rulla ihop och lägg på plåt med skarven ner eller i korg med skarven upp så får du släta bröd.

Recept från Mitt kök