Ett tips är att kavla ut degen till en avlång platta lika lång som du vill ha brödet, rulla ihop och lägg på plåt med skarven ner eller i korg med skarven upp så får du släta bröd.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett tips är att kavla ut degen till en avlång platta lika lång som du vill ha brödet, rulla ihop och lägg på plåt med skarven ner eller i korg med skarven upp så får du släta bröd.
Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt kesella, olja, salt, sirap, kruskakli, rågflingor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Häll upp degen i långpanna med bakpapper i. Tryck ut den med mjölad hand och skåra i 20 rutor.
Pensla med vatten, strö på rågflingor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 20 minuter.
Ett tips är att kavla ut degen till en avlång platta lika lång som du vill ha brödet, rulla ihop och lägg på plåt med skarven ner eller i korg med skarven upp så får du släta bröd.
Recept från Mitt kök