Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Langosen ska serveras nyfriterade, så se till att alla tillbehör är förberedda och finns på plats strax före servering så går det enkelt och smidigt.
Langosdeg: Riv potatisen. Värm vattnet till 37°. Arbeta ihop alla ingredienser till en lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min (går att förbereda dagen innan men använd i så fall kallt vatten).
Kärna ur och hacka chilin. Koka upp chili, senapsfrön, krondillsstjälkar, ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna, förbered gärna dagen före.
Kärna ur och skär gurkan i ca 1 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Lägg gurka och lök i lagen. Plocka blommorna på krondillen. Blanda ner hälften i lagen och spara resten till garnering.
Halvera kräftorna. Ta ut köttet och skär det i mindre bitar. Vispa crème fraichen fluffig.
Hetta upp frityroljan till 180° i en gryta. Ta upp ca 2 msk av degen och lägg den på mjölad arbetsbänk. Forma degen oval med händerna genom att ”dra ut den”, lättast är att gör det i luften framför dig. Lägg degen i grytan och ös försiktigt över olja. Fritera 3–4 min. Ta upp med hålslev och lägg på en plåt med hushållspapper så att överflödig olja försvinner. Krydda med salt direkt. Gör likadant med resten av degen.
Bred crème fraiche på langosbröden. Lägg på kräftbitar och toppa med gurkmojs och krondillsblommor.