Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långkokt lammlägg med balsamico

En väldigt praktisk bjudrätt eftersom köttet sköter sig själv i ugnen.

Långkokt lammlägg med balsamico
Långkokt lammlägg med balsamico
Långkokt lammlägg med balsamico
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 6 smålammlägg
  • smör
  • salt
  • peppar- nymald
  • 4rödlökar
  • 3vitlökar- hela
  • örtkvistar- färska, till exempel rosmarin och timjan
  • 1 dlbalsamvinäger
  • 0,5 flaskarödvin
  • 23 mskflytande honung-

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en stor ugnsfast form.

  2. Skala och dela rödlökarna. Dela de hela vitlökarna tvärsöver.

  3. Lägg rödlök, vitlök och örtkvistar runt köttet. Häll på balsamvinäger och vin.

  4. Täck med aluminiumfolie. Stek köttet i ugnen tills det är mört och faller från benen, cirka 1 3⁄4 timme. Ös läggarna några gånger under tiden.

  5. Blanda honungen med 2–3 matskedar av stekskyn. Pensla läggarna med honungsskyn. Fortsätt steka utan folie i cirka 20 minuter tills lammläggarna har fått fin färg och knaprig yta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök