Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En väldigt praktisk bjudrätt eftersom köttet sköter sig själv i ugnen.
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en stor ugnsfast form.
Skala och dela rödlökarna. Dela de hela vitlökarna tvärsöver.
Lägg rödlök, vitlök och örtkvistar runt köttet. Häll på balsamvinäger och vin.
Täck med aluminiumfolie. Stek köttet i ugnen tills det är mört och faller från benen, cirka 1 3⁄4 timme. Ös läggarna några gånger under tiden.
Blanda honungen med 2–3 matskedar av stekskyn. Pensla läggarna med honungsskyn. Fortsätt steka utan folie i cirka 20 minuter tills lammläggarna har fått fin färg och knaprig yta.
Recept från Mitt kök