Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långkokt lammhals & bringa med rotsaker

20 g kruspersilja

Långkokt lammhals & bringa med rotsaker
Långkokt lammhals & bringa med rotsaker
Långkokt lammhals & bringa med rotsaker
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 3citroner
  • 50 gtimjan- färsk
  • 3vitlöksklyftor
  • 500 glammhals
  • 500 glammbringa
  • bindgarn
  • smör
  • 1morot
  • 4gula lökar
  • 1vitlök
  • 0,5rotselleri
  • 3lagerblad
  • 8gulbetor
  • 4morötter
  • 16rädisor
  • salt
  • peppar
  • 100 gljust bröd- skuret i oregelbundna bitar
  • timjankvistar
  • 2 msksenapsfrön
  • 1schalottenlök

Kullasallad

  • 1slanggurka
  • 50 grucola
  • olivolja- god
  • citronsaft
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Finriv skalet på citronerna, repa ­timjanbladen och riv vitlökarna.

  2. Lägg ut bringa och hals på skär­brädan, gör ett snitt i halsen. Fördela timjan, citronskal och vitlök i halsens snitt och över bringan. Rulla ihop bringan.

  3. Bind detaljerna var för sig med bindgarn. Bryn runtom i stekpanna.

  4. Lägg i lämplig ugnsform och täck med vatten. Skala och halvera morot och lökar. Skala och skär rotselleri i stora bitar. Lägg i vattnet tillsammans med lagerbladen. Baka i ugn 120 grader tills det är mört - det tar cirka 2 1/2 timme. Det här kan du gärna göra dagen innan rätten ska ätas. Förvara i så fall köttet kallt i buljongen.

  5. Skala gulbetor och morötter. Koka dem precis mjuka. Tvätta rädisor.

  6. Sila buljongen. Låt den koka på spisen tills den har reducerats tills 1/

  7. Ta bort garnet och skär portioner av köttet och värm i buljongen.

  8. Skär gulbetor, morötter och rädisor på hälften, varmhåll kort med smör och vatten i gryta. Salta och peppra.

  9. Rosta brödet gyllene med smör och timjan i stekpanna, salta.

  10. Blanchera senapsfrö, finhacka schalottenlök och persilja. Blanda i den varma buljongen.

  11. Fördela kött och rotsaker i en djup tallrik och skeda över buljong. Servera med Kullasallad.

  12. Hyvla gurkan på längden. Skölj ­rucolan.

  13. Gör sallad på gurka och rucola. Häll över olivolja och citronsaft efter smak. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök