Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
20 g kruspersilja
Finriv skalet på citronerna, repa timjanbladen och riv vitlökarna.
Lägg ut bringa och hals på skärbrädan, gör ett snitt i halsen. Fördela timjan, citronskal och vitlök i halsens snitt och över bringan. Rulla ihop bringan.
Bind detaljerna var för sig med bindgarn. Bryn runtom i stekpanna.
Lägg i lämplig ugnsform och täck med vatten. Skala och halvera morot och lökar. Skala och skär rotselleri i stora bitar. Lägg i vattnet tillsammans med lagerbladen. Baka i ugn 120 grader tills det är mört - det tar cirka 2 1/2 timme. Det här kan du gärna göra dagen innan rätten ska ätas. Förvara i så fall köttet kallt i buljongen.
Skala gulbetor och morötter. Koka dem precis mjuka. Tvätta rädisor.
Sila buljongen. Låt den koka på spisen tills den har reducerats tills 1/
Ta bort garnet och skär portioner av köttet och värm i buljongen.
Skär gulbetor, morötter och rädisor på hälften, varmhåll kort med smör och vatten i gryta. Salta och peppra.
Rosta brödet gyllene med smör och timjan i stekpanna, salta.
Blanchera senapsfrö, finhacka schalottenlök och persilja. Blanda i den varma buljongen.
Fördela kött och rotsaker i en djup tallrik och skeda över buljong. Servera med Kullasallad.
Hyvla gurkan på längden. Skölj rucolan.
Gör sallad på gurka och rucola. Häll över olivolja och citronsaft efter smak. Salta och peppra.
Recept från Mitt kök