Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på långkokt fläskkarré. Tar lite tid men sköter sig själv i ugnen och blir supergott!
Sätt ugnen på 125 grader. Mortla koriandern och blanda den med salt, peppar, socker, rivet citronskal och -saft.
Lägg köttet i en ugnssäker form och täck noga med aluminiumfolie. Massera in kryddorna i köttet. Stek mitt i ugnen ca 5 timmar, tills köttet nästan trillar isär.
Ta ut formen och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader.
Sila spadet från köttet, häll lite över köttet och spara 1 dl till yoghurtpotatisen. Låt köttet steka vidare mitt i ugnen 15–20 min, tills det fått fin färg och krispig yta.
Grovhacka pistaschnötterna och grovplocka myntan. Strössla lite av det över köttet och servera resten som tillbehör.