Recept av Maria Silfverschiöld
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på långkok på hjortlägg. Mustig gryta som sköter sig själv. Allt som behövs är lite tid och tålamod. Läggarna rostas i ugnen innan de läggs i grytan – ett skonsamt sätt att bryna köttet.
Sätt ugnen på 200°. Kärna ur paprikan och den skär i bitar. Lägg läggar och paprika i en liten långpanna. Rosta mitt i ugnen ca 1 timme.
Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin.
Fräs lök, chili och timjan i smör i en gryta ca 3 min. Rör ner tomatpurén.
Lägg läggar och paprika i grytan. Häll på vattnet och tillsätt vin och fond. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 2 timmar.
Garnera med timjan och servera med tillbehören.
Recept av Maria Silfverschiöld