Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långkok på hjortlägg

Recept på långkok på hjortlägg. Mustig gryta som sköter sig själv. Allt som behövs är lite tid och tålamod. Läggarna rostas i ugnen innan de läggs i grytan – ett skonsamt sätt att bryna köttet.

Långkok på hjortlägg
Långkok på hjortlägg
Långkok på hjortlägg
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 4hjortläggar- (à 300 g)
  • 1röd paprika
  • 1gul lök
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 8 kvistartimjan
  • 1 msksmör
  • 2 msktomatpuré
  • 1 lvatten
  • 2,5 dlrött vin
  • 2 mskviltfond- konc
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Tillbehör

  • rotfrukter- rostade
  • potatismos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.  Kärna ur paprikan och den skär i bitar. Lägg läggar och paprika i en liten långpanna. Rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

  2. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin.

  3. Fräs lök, chili och timjan i smör i en gryta ca 3 min. Rör ner tomatpurén.

  4. Lägg läggar och paprika i grytan. Häll på vattnet och tillsätt vin och fond. Krydda med salt och peppar.  Låt koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 2 timmar.

  5. Garnera med timjan och servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Maria Silfverschiöld