Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på långjäst ciabatta. Rör ihop på kvällen och baka ut på morgonen. Ingen knådning behövs.
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll i vetemjöl, 3 dl durumvetemjöl, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg. Täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 10 timmar.
Skrapa ut degen på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen, utan att trycka ut luften, till en avlång platta (ca 20 x 50 cm). Skär degen i 6 x 10 cm stora bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en degskrapa.
Sätt ugnen på 250°. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min.
Grädda bröden mitt i ugnen 12–15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.