Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långjäst ciabatta

Recept på långjäst ciabatta. Rör ihop på kvällen och baka ut på morgonen. Ingen knådning behövs.

Långjäst ciabatta
Långjäst ciabatta
Långjäst ciabatta
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 10 gjäst
  • 6 dlvatten
  • 10 dlvetemjöl special- (600 g)
  • 3 dldurumvetemjöl- + 1 dl (195 g + 65 g)
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 msksalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll i vetemjöl, 3 dl durum­vetemjöl, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg. Täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 10 timmar.

  2. Skrapa ut degen på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen, utan att trycka ut luften, till en avlång platta (ca 20 x 50 cm). Skär degen i 6 x 10 cm stora bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en degskrapa.

  3. Sätt ugnen på 250°. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min.

  4. Grädda bröden mitt i ugnen 12–15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?