Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långbros julansjovis

Enkel och elegant sillrätt med friskhet från äpple, citron och kapris. Rätten blir godast om den görs samma dag. Det här receptet har hängt med sedan Fredrik Eriksson var 27 år gammal. Då kallades den Fjäderholmsansjovis.

Långbros julansjovis
Långbros julansjovis
Långbros julansjovis
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burkanjovisfilé- hel (540 g)
  • 1rödlök
  • 0,5citron
  • 1äpple- litet
  • 12cocktailkapris
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 dlgräddfil

Garnering

  • dill
  • shisokrasse
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Lägg filéerna på ett fat.

  2. Skala och finhacka löken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Skiva hälften av kaprisen.

  3. Ringla olja över sillen och strö över citronskal och peppar. Bred gräddfil på ena halvan av filéerna och toppa det med lök, äpple och hel och skivad kapris. Garnera med dill, krasse och citronmeliss och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?