Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långbros fläskkorv

Recept på Långbros fläskkorv av Fredrik Eriksson. Tänk på att hålla alla ingredienser kalla medan du gör korven. Frys sedan in den och tina lagom tills den ska kokas.

Långbros fläskkorv
Långbros fläskkorv
Långbros fläskkorv
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 550 gfläskfärs- finmald
  • 300 gfläskfärs- grovmald
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 300 gspäck
  • 1 msknitritsalt- eller vanligt salt
  • 1 dlvatten
  • 3,5 dlmjölk
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 2 mskkalvfond- konc
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1 krmingefära- mald
  • 1 krmpomeransskal- malda
  • 1 krmkryddnejlika- mald
  • 1 krmvitpeppar- mald
  • 1 krmkryddpeppar- mald

Fjälster

  • 3 mkrokfjälster

Kokning

  • 2 lvatten
  • 2 tsksalt
  • 3lagerblad
  • 3 kvistartimjan

Garnering

  • timjan
  • ringar av gul lök
  • lagerblad

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Stek den i smör tills den mjuknat. Låt kallna. Mal lök och späck.

  2. Blanda färsen med salt och vatten. Ställ färs och späckblandningen i kylen ca 1 dygn.

  3. Lägg fjälstret i kallt vatten ca 10 min. Spola igenom det med kallt vatten.

  4. Lägg färsen i en köksmaskin och tillsätt späckblandningen. Blanda runt och späd med mjölk, grädde och fond. Tillsätt potatismjöl och kryddor och blanda väl. Gör ett stekprov för att kontrollera kryddningen.

  5. Trä upp fjälstret på ett korvhorn och fyll med korvsmet. Knyt korven i önskad storlek.

  6. Koka upp vattnet med salt, lagerblad och timjan. Lägg i korven och sjud tills den är genomkokt, ca 30 min.

  7. Ta upp och skär korven i bitar. Lägg tillbaka den i kokspadet och garnera med timjan, lökringar och lagerblad.

Vad tyckte du om receptet?