Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Långbakade tomater

Blanda ner tomaterna i en pasta eller servera dem på crostini. De kan också mixas till en tomatpesto, som blir gott tillbehör till både kött och fisk. Håller ca 1 vecka i kyl.

Långbakade tomater
Långbakade tomater
Långbakade tomater
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kgplommontomater
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 4 kvistarrosmarin
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Halvera tomaterna och gröp ut kärnorna. Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök och tomater med olja, ­rosmarin och salt.

  2. Lägg allt på en plåt med ­bakplåtspapper. Ugnsbaka mitt i ugnen 4 ­timmar.

Vad tyckte du om receptet?