Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svartrötterna kokas med lite citron så de behåller sin ljusa färg.
Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt, peppar och örter. Lägg det i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen till 63° innertemperatur, ca 40 min.
Skala svartrötterna och skär dem i stora bitar. Koka dem i lättsaltat vatten med citronsaft tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmostånd.
Salsa: Kärna ur och tärna äpplena. Skala och finhacka löken. Koka äpple och lök i vattnet tillsammans med rosmarin och stjärnanis ca 5 min. Låt kallna.
Skär köttet i skivor och lägg upp på fat tillsammans med svartrötterna. Toppa med äppelsalsa och servera.