Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammytterfilé på svartrotsbädd

Svartrötterna kokas med lite citron så de behåller sin ljusa färg.

Lammytterfilé på svartrotsbädd
Lammytterfilé på svartrotsbädd
Lammytterfilé på svartrotsbädd

Ingredienser

  • 800 glammytterfilé
  • 800 glammytterfilé
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlörter- t ex basilika, timjan eller rosmarin, hackade
  • 2 mskolivolja
  • 500 gsvartrötter
  • 2 mskcitron- pressad

Äppelsalsa

  • 2röda äpplen
  • 1rödlök- liten
  • 0,5 dlvatten
  • 1 kvistrosmarin
  • 1stjärnanis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt, peppar och örter. Lägg det i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen till 63° innertemperatur, ca 40 min.

  2. Skala svartrötterna och skär dem i stora bitar. Koka dem i lättsaltat vatten med citronsaft tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmostånd.

  3. Salsa: Kärna ur och tärna äpplena. Skala och finhacka löken. Koka äpple och lök i vattnet tillsammans med rosmarin och stjärnanis ca 5 min. Låt kallna.

  4. Skär köttet i skivor och lägg upp på fat tillsammans med svartrötterna. Toppa med äppelsalsa och servera.

Vad tyckte du om receptet?