Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammytterfilé med skummig krassesås är en festlig rätt. Till lammet serveras lätt förvällda grönsaker som spetskål och haricots verts. Rå hyvlad zucchini och rostad mandel strös över rätten strax före servering. Krispigt och gott!
Krassesås: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör ca 2 min. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ca 5 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 5 min.
Stöt vitlöken grovt och lägg i en stekpanna tillsammans med olja och 2 msk smör. Stek lammfiléerna på hög temperatur i stekpannan ca 5 min på varje sida till 54° innertemperatur. Låt köttet vila ca 5 min.
Skär spetskålen i grova bitar. Ansa haricots verts. Förväll grönsakerna hastigt i lättsaltat vatten. Låt rinna av och blanda dem med 1 msk smör och flingsalt.
Mixa ner krassen i såsen tills den blir slät och fluffig. Smaka av med vinäger och krydda med salt. Skär köttet i skivor. Grovhacka mandeln.
Lägg grönsakerna i botten på djupa tallrikar. Lägg på köttet och skeda över såsen. Strö över hackad mandel och krasse. Hyvla över zucchini med mandolin och servera.