Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammytterfilé med örtpotatis och romescosås. En perfekt påskmiddag!
Romescosås: Häll av paprikan. Skala och halvera vitlöksklyftan. Mixa paprika, vitlök, mandelflagor, vinäger, olja och salt i en matberedare eller med mixerstav.
Koka potatisen i saltat vatten. Låt den rinna av.
Finhacka basilika och skalad vitlök. Blanda med 2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över potatisen.
Putsa lammfilén fri från hinnor. Krydda den runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Stek köttet i 2 msk olja 6–8 min. Tillsätt vattnet, lägg på ett lock och efterstek 10 min (innertemperatur 58–60° för rosa kött).
Ansa och skiva fänkålen tunt med kniv eller på mandolin. Lägg den i iskallt vatten ca 5 min så att den blir krispig. Häll av och blanda med rucolan.
Skär lammet i tunna skivor. Servera med örtpotatis, romescosås, sallad och en klick yoghurt.