Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammytterfilé med myntapesto och getost

Den här ytterfilén är en perfekt bjudrätt eftersom köttet kan brynas i god tid, läggas på en plåt och toppas med peston. Sen är det enkelt att bara gratinera när det är serveringsdags. Potatismos är gott till, liksom tomatsallad med rödlök, oliver och persilja.

Lammytterfilé med myntapesto och getost
Lammytterfilé med myntapesto och getost
Lammytterfilé med myntapesto och getost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500600 glammytterfilé
  • smör
  • salt
  • peppar- nymald
  • 1granatäpple

Pesto

  • 1 dlmandel
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlmynta- hackad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5 dlolivolja
  • 100 ggetost
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Mixa mandel, vitlök, mynta, persilja, citronskal och olivolja. Vänd ner smulad ost och smaka av med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn köttet hastigt i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet på en plåt med bakplåtspapper. Stick in en termometer i köttets tjockaste del.

  3. Bred toppingen över köttet. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 57 grader, för rosa kött.

  4. Ta ut köttet och låt vila under aluminiumfolie 5-10 minuter. Strö över granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök