Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammwrap med tandoori

Lammwrap med tandoori serveras med rikligt med tomater och eventuellt sallad. Allt i ett bröd!

Lammwrap med tandoori
Lammwrap med tandoori
Lammwrap med tandoori
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 3tomater- i olika färger, + 3
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 msktandooripasta
  • 4tunnbröd- mjuka, gärna libabröd
  • 1 dlmango chutney
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka 3 tomater. Bryn färsen i stekpanna utan olja, lammfärsen innehåller en del fett som smälter ut under stekning.

  2. Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka ca 5 min. Tillsätt smulad buljongtärning och tandooripasta. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek ytterligare ca 3 min.

  3. Skiva 3 tomater. Servera lammröran på bröd med tomater och mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?