Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammwrap med aioli, parmesan och korianderpesto

Recept på lammwrap med aioli. Så mycket gott i en och samma rulle. Om du vill förbereda kan aioli och korianderpeston förberedas dagen före servering.

Lammwrap med aioli, parmesan och korianderpestoLammwrap med aioli, parmesan och korianderpestoLammwrap med aioli, parmesan och korianderpesto
Foto: Stefan Andersson

Ingredienser

  • 600 glammytterfilé- eller lammrostbiff
  • 1aubergine
  • 1zucchini
  • 1gul paprika
  • 1röd paprika
  • 12röda chili- t ex spansk peppar
  • 1rödlök
  • 2tomater
  • 2 mskolivolja- + 0,5 dl
  • 4potatisar- kokta
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt- + 1 tsk + 0,5 tsk
  • 2 krmnymald svartpeppar- + 2 krm + 1 krm
  • 6tunnbröd- libanesiska

Aioli

  • 2äggulor
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1,5 tskdijonsenap
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2 dlrapsolja
  • 1 dlolivolja
  • 0,75 tsksalt

Korianderpesto

  • 0,5grön chili- t ex spansk peppar
  • 1 krukakoriander
  • 2 dlbabyspenat
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksolroskärnor
  • 0,5 dlparmesanost- hackad
  • 0,51 dlolivolja
  • 2 krmsalt

Garnering

  • persiljeblad- och korianderblad
  • 1 dlparmesanost- finriven

Gör så här

  1. Halvera aubergine och zucchini. Halvera och kärna ur paprika och chili. Skala och halvera löken. Halvera tomaterna.

  2. Stek grönsakerna i 2 msk olja i omgångar i en stekpanna så att de får fin färg. Låt dem kallna.

  3. Hacka grönsakerna. Tärna potatisen. Blanda grönsaker och potatis med 1/2 dl olja, citronsaft och persilja. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Aioli: Vispa ihop äggulor, skalad och riven vitlök, citronsaft, senap och cayennepeppar. Tillsätt rapsoljan droppvis under vispning. Fortsätt sedan likadant med olivoljan. Krydda med salt.

  5. Pesto: Kärna ur och hacka chilin. Mixa alla ingredienser i en liten matberedare.

  6. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek eller grilla det runt om till 56–58° innertemperatur. Skär köttet i tunna skivor och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  7. Lägg ut tunnbröden på en bänk och fördela grönsaksröran på dem. Lägg köttet på grönsakerna och toppa med pesto. Rulla ihop och grilla wrapsen tills de blir gyllene och krispiga. Det går också bra att tillaga dem i ugnen, 200° ca 10 min.

  8. Lägg wrapsen på ett fat och klicka på aiolin. Strö över persilje- och korianderblad och toppa med den rivna parmesanosten.

Vad tyckte du om receptet?

Servera till förrätt

Servera till efterrätt