


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammterrine passar på påskbordet. Köp en liten skiva lammstek och koka till terrinen. Lamm, valnötter och chèvreost – kan det bli annat än gott?
Börja med att blanda färsen med salt. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Skala och lök och vitlök. Mixa lök, vitlök, örter, tomater och paprika i en matberedare till en slät smet.
Tärna det kokta lammköttet och bacon. Grovhacka valnötterna. Blanda färsen med löksmeten, lammkött, bacon, nötter, ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Gör gärna ett stekprov för att kontrollera kryddningen. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen till 64° innertemperatur, beräkna ca 1 timme. 5. Crème: Skär bort kanterna på osten och riv den på rivjärn. Vispa ost och crème fraiche slätt med ballongvisp. Krydda med salt och peppar.
Ansa och halvera morötterna. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen. Ansa och halvera salladslöken. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten, morötter 5 min, sparris 3 min, lök och sockerbönor 2 min. Skär sparris och sockerbönor i bitar på snedden.
Klappa in örterna i rullen och lägg den på primörerna. Garnera med chèvrecrème och körvel.