Stektider för lamm
• GRILLSPETT grillas direkt ca 3 min på varje sida.
• LAMMFÄRSBURGARE grillas direkt ca 5 min på varje sida.
• LAMMINNERFILÉ ca 150 g, grillas direkt 6 min runt om till 60° innertemperatur.
• LAMMKOTLETTER grillas direkt ca 5 min på varje sida.
• LAMMROSTBIFF ca 400 g, grillas indirekt runt om till 60° innertemperatur.
• LAMMSTEK hel med ben ca 1 1/2 kilo, grillas indirekt ca 1 1/2 timme runt om till 70° innertemperatur.
• LAMMYTTERFILÉ hel ca 500 g, grillas indirekt ca 15 min runt om till 60° innertemperatur.
Att dricka till lamm
Losada 2015, Bierzo, Spanien. 139 kronor.
Smakrikt med markerade syror och toner av blå plommon, choklad, viol och lite lakrits.
Lat 42 Gran Reserva 2008 Spanien, 99 kronor.
Rött vin med kryddiga toner, drag av torkad frukt, plommon och färsk tobak. Fin intensitet.
Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.