Gillar du lamm får du gärna kolla in detta recept på lammstek med örter och vitlök!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mustiga höstsmaker som toppas med en bearnaise gjord på sötpotatis!
Lammet: Sätt ugnen på 165 grader. Gör snitt i lammsteken med jämna mellanrum med en vass kniv och tryck in vitlöksklyftorna i snitten. Bind upp steken med bindgarn, dela 1 chili på längden och sätt fast under bindgarnet och stick i rosmarinkvistarna. Salta och peppra.
Stek köttet i smör och olja runtom, salt och peppra. Lägg steken i en ugnsfast form. Dela vitlöken, lökarna och chilin på längden och lägg i formen. Sätt in formen mitt i ugnen till steken har en innertemperatur på cirka 62 grader.
Rör ihop alla ingredienser till glazen och pensla köttet ett par gånger. Servera resten av glazen i en skål till köttet.
Rostade morötter: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela morötterna på längden. Lägg dem på en plåt. Ringla över olja, lägg på timjan och sätt in mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Vänd på morötterna efter halva tiden.
Vitlöksstekta bönor: Koka upp lättsaltat vatten och förväll bönorna ett par minuter och häll av vattnet. Kyl ner bönorna i isvatten. Skiva upp vitlöken i tunna skivor. Fräs bönorna i smöret, tillsätt vitlöken, salta och peppra.
Sötpotatisbearnaise: Skala sötpotatisen och skär den i 3-4 centimeter stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten cirka 15–20 minuter.
Skala och hacka löken. Plocka bladen på dragonen och hacka dem. Koka löken och hälften av dragonen med vinägern och vattnet i en separat kastrull. Koka till det mesta av vätskan har kokat bort.
Häll av vattnet på sötpotatisen och blanda i löken. Mixa och tillsätt smöret. Vänd i resten av dragonen och smaka av med salt och peppar.
Skär upp steken och servera med sötpotatisbea, ugnsbakade morötter och de vitlöksstekta bönorna. Garnera med färska örter.
Gillar du lamm får du gärna kolla in detta recept på lammstek med örter och vitlök!
Recept från Mitt kök