Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammstek med senapssås, bacon och kantareller. Sås och kål kan förberedas och bara värmas. Lammstek och potatis smakar godast nystekt.
Sätt ugnen på 150°. Krydda lammsteken med salt och peppar. Bryn den runt om i olja och smör. Lägg kött och timjan i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur ca 1 timme. Ta ut steken och låt den vila ca 15 min innan den skärs i skivor.
Potatis: Höj ugnsvärmen till 225°. Skala mandelpotatisen och blanda den med salt och olja i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills den är mjuk och fått fin färg.
Senapssås: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Stek svampen i olja ca 1 minut. Tillsätt bacon, schalottenlök och salt och stek ytterligare ca 3 min.
Häll på vin, vatten och fond och låt koka upp. Häll över i en kastrull och låt koka ca 5 min. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten. Rör ner redningen och låt koka upp. Blanda ner timjan och senap precis före servering.
Vitkål: Skär vitkålen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Stek vitkålen i smör, ca 1 minut. Tillsätt honung, citronsaft och salt och stek ytterligare ca 3 min.
Servera lammet med sås, potatis och vitkål.