Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör

Recept på lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör. Det är viktigt att låta steken vila innan den skärs upp. Låt kryddsmöret smälta ner på köttet!

Lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör
Lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör
Lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör

Ingredienser

  • 800 glammstek
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 2rödlökar
  • 2gula lökar
  • 5morötter
  • 50 grucola
  • 1 tskflingsalt

Salvia- och kaprissmör

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksalvia- finhackad
  • 50 gkapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja tills det fått fin färg.

  2. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 65° innertemperatur, beräkna ca 1 1/4 timme. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.

  3. Höj ugnsvärmen till 225°. Halvera lökarna och lägg dem med skalsidan uppåt på en oljad plåt. Skala morötterna och lägg dem bredvid.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut morötterna och tillaga löken ytterligare ca 10 min. Låt lök och morötter svalna något.

  5. Dra bort skalet från lökarna och skär dem i cm-stora bitar. Skär morötterna i bitar. Lägg tillbaka morötter och lök på plåten och värm ca 10 min före servering.

  6. Smör: Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla ingredienser till smöret i en matberedare. Mixa till ett grönt smör.

  7. Blanda grönsakerna med rucola och flingsalt. Servera lammsteken med grönsaker och salvia- och kaprissmör. 

Vad tyckte du om receptet?