Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör. Det är viktigt att låta steken vila innan den skärs upp. Låt kryddsmöret smälta ner på köttet!
Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja tills det fått fin färg.
Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 65° innertemperatur, beräkna ca 1 1/4 timme. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.
Höj ugnsvärmen till 225°. Halvera lökarna och lägg dem med skalsidan uppåt på en oljad plåt. Skala morötterna och lägg dem bredvid.
Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut morötterna och tillaga löken ytterligare ca 10 min. Låt lök och morötter svalna något.
Dra bort skalet från lökarna och skär dem i cm-stora bitar. Skär morötterna i bitar. Lägg tillbaka morötter och lök på plåten och värm ca 10 min före servering.
Smör: Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla ingredienser till smöret i en matberedare. Mixa till ett grönt smör.
Blanda grönsakerna med rucola och flingsalt. Servera lammsteken med grönsaker och salvia- och kaprissmör.