Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammstek med persilja och vitlök


Servera gärna kokt potatis och någon smakrik gelé, som mynta eller limegelé till köttet.

Lammstek med persilja och vitlök

Lammstek med persilja och vitlök

Lammstek med persilja och vitlök

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1lammstek- benfri cirka 1 1/2 kg
  • salt- peppar
  • citron- saften av 1
  • 10vitlöksklyftor
  • 75 gsmör
  • 3vitlöksklyftor- pressade
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 tsktimjan- torkad

Gör så här

  1. Gnid in steken med salt, peppar och citronsaft. Täck den med plast och låt den ligga i ett par timmar i rumstemperatur.

  2. Sätt ugnen på 150 grader.

  3. Späcka steken med vitlöksklyftorna.

  4. Blanda smöret med den pressade vitlöken, persilja och timjan. Bred ut örtsmöret över steken och peta ner smör i stekens håligheter.

  5. Stick en köttermometer i steken och ställ den i ugnen tills termometern visar 65-68 grader.

  6. Vira in steken i folie och låt den vila i cirka 20 minuter innan den skärs upp för servering.

  7. Servera steken garnerad med grovhackad persilja och finstrimlat citronskal. Salta gärna med flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du lamm så får du gärna kolla in det här receptet på lammstek med örter och vitlök!

Recept från Mitt kök