Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När lammbitarna fått dra åt sig smak av koriander, vitlök och citron grillas de på spett och blir klara på ett kick.
Stöt korianderfröna i en mortel. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda koriander och vitlök med olja och citronskal. Skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda köttet med kryddblandningen och låt det dra till sig smakerna i rumstemperatur ca 5 min.
Bönhummus: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med olja och citronsaft. Krydda med salt och cayennepeppar. Rör ner yoghurten.
Sallad: Skär paprika och squash i bitar. Blanda bitarna med rucola.
Trä upp köttet på spett. Salta och peppra och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Servera lammspetten i libabröd med bönhummus och grönsaker.