Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

När lammbitarna fått dra åt sig smak av koriander, vitlök och citron grillas de på spett och blir klara på ett kick.

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd
Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd
Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

  • 600 glammytterfilé
  • 600 glammytterfilé
  • 2 tskkorianderfrön- hela
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 1citron- rivet skal
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Vit bönhummus

  • 1 förpvita bönor
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 0,5 dlturkisk yoghurt

Sallad

  • 0,5 burkgrillad paprika- (à 500 g)
  • 0,5 burkinlagd squash- (à 530 g)
  • 70 grucola

Tillbehör

  • libabröd

Gör så här

  1. Stöt korianderfröna i en mortel. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda koriander och vitlök med olja och citronskal. Skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda köttet med kryddblandningen och låt det dra till sig smakerna i rumstemperatur ca 5 min.

  2. Bönhummus: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med olja och citronsaft. Krydda med salt och cayennepeppar. Rör ner yoghurten.

  3. Sallad: Skär paprika och squash i bitar. Blanda bitarna med rucola.

  4. Trä upp köttet på spett. Salta och peppra och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Servera lammspetten i libabröd med bönhummus och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?