Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga lammspett med smak av vitlök och mynta, serveras med rostad sötpotatis och hummus.
Skär köttet i cirka 3 × 3 centimeter stora bitar. Blanda marinaden och häll över köttet och blanda runt. Låt köttet ligga i marinaden i cirka 30 minuter. Trä upp bitarna på åtta träspett. Grilla och sätt sedan på indirekt värme på grillen eller sätt in dem i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 230 grader.
Tvätta och skär sötpotatisen i cirka 3 × 4 centimeter stora bitar. Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i 3 × 4 centimeter stora bitar. Lägg sötpotatisen och löken på en plåt och ringla över oliv- eller rapsolja och rosta i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt och lägg i paprika efter halva tiden. Ta ut och strö över flingsalt.
Mixa kikärtor, vitlök, färska örter och tahini. Droppa i oljan och salta och peppra. Tillsätt eventuellt citron.
Lägg upp sötpotatisen och spetten på ett stort fat. Smula över fetaost och färska örter. Servera med oliver och hummus i skålar.
Recept från Mitt kök