Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammspett med rödbetor och chévre

Variera nöt- och fläskkött med lamm. Här ackompanjerat med söta rotfrukter och krämig ost.

Lammspett med rödbetor och chévre
Lammspett med rödbetor och chévre
Lammspett med rödbetor och chévre
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 500 glammkött- cirka, gärna lammrostbiffen eller innanlåret
  • 23vitlöksklyftor
  • smör- till stekning
  • salt
  • peppar
  • rosmarin

Vitlöksrostade rödbetor

  • 68 storabetor- gärna i olika färger
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar

Till servering

  • 50 grucola
  • 150 gchévre

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och stek dem lätt i smör med delade vitlöksklyftor. Salta och peppra. 2 Trä köttet på grillspett, stick gärna i en kvist rosmarin.

  2. Skala och skär betorna i skivor eller klyftor. Lägg dem på ett en plåt med bakplåts- papper och ringla över olivolja, strö över fint skurna skivor vitlök, peppar och flingsalt. Lägg gärna på några kvistar rosmarin och blanda runt.

  3. Rosta i ugnen på 225 grader i 30-40 minuter beroende på hur tjockt skurna bitarna är.

  4. Grilla lammspetten 23 minuter på varje sida på utegrillen eller i ugn.

  5. Lägg upp de varma betorna tillsammans med rucolasallad och smula över chèvre. Servera med de nygrillade lammspetten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök