Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammspett med kanel- och ingefärsmarinad

Lammspetten kan stekas runt om i stekpanna och sedan kallna. Värm dem mitt i ugnen i 200° 8-10 min före servering. 

Lammspett med kanel- och ingefärsmarinadLammspett med kanel- och ingefärsmarinadLammspett med kanel- och ingefärsmarinad
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kglammytterfilé
  • 1 kglammytterfilé

Marinad

  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlrapsolja
  • 0,5 dlsoja- kinesisk
  • 1,5 mskråsocker
  • 0,5 mskspiskummin
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i ca 3 x 3 cm stora tärningar.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med olja, soja, socker och kryddor. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i kylskåpet ca 3 timmar.

  3. Trä upp köttet på små blötlagda grillspett av trä. Grilla dem runt om på utegrill eller i grillpanna ca 6 min.

Vad tyckte du om receptet?