Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammrygg & rödvinssky


Rosastekt lammytterfilé får steka färdigt på låg temperatur i ugnen.

Lammrygg & rödvinssky

Lammrygg & rödvinssky

Lammrygg & rödvinssky

Annika Broman

Ingredienser

  • 4lammytterfilé- tjocka skivor

Sky:

  • 2 dlrödvin
  • 2 dlkalvfond- lammfond (eller koncentrerad flytande + vatten)
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • Maizenamjöl

Till servering:

  • pumpapuré- se separat recept
  • svamp- stekt,kokta brytbönor och lingon

Pumpapuré, 4 portioner

  • 600 gpumpakött- urkärnad tärnat
  • 4 dlgrönsaksbuljong
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 msksmör
  • timjan- färsk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. 1 Bryn köttet snabbt på båda sidor på hög värme i lite smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar.

  2. Flytta köttet till ett ugnssäkert fat, ställ in ugnen, 55 grader, i 40 minuter, eller tills en kärntemperatur på 52 grader uppnåtts (mediumstekt).

  3. Häll rödvinet i stekpannan och låt koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt buljong, vitlök och koka tills skyn har önskad smak. Ju mer den kokar desto kraftigare smak och tjockare konsistens. Red av med maizena om såsen är för lös.

  4. Pumpapuré: Koka pumpaköttet mjukt med buljong, vinäger och några kvistar timjan. Mixa sedan allt och rör i smör. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök