Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammrostbiff med pitabrödssallad är härlig sommarmat. Låt det marinerade köttet stå i rumstemperatur ca 1 timme före grillning för bästa resultat.
Marinad: Lägg köttet i en plastpåse. Blanda pressad vitlök med citronskal, olja, sumak, salt, paprikapulver och peppar. Häll det över köttet. Knyt ihop påsen och lägg i kylen 3–4 timmar. Ta fram i rumstemperatur 1 timme före grillning.
Sallad: Sätt ugnen på 225°.Skär pitabröden i bitar. Blanda dem med olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 7 min. Skär tomaterna i bitar. Riv salladen i bitar, skala och finstrimla löken. Blanda bröd, tomater, sallad, lök och örter i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda med salladen strax före servering.
Tänd grillen. Ta rostbiffarna ur marinaden. Sätt en stektermometer i en av dem, lägg dem mitt på grillgallret och lägg på locket. Grilla indirekt tills köttets innertemperatur är 65° för lätt rosa kött, 70° för helt genomstekt. Vänd gärna bitarna en gång under grillningen. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.
Dela paprikorna, pensla med olja och grilla tills de fått fin färg. Servera köttet med brödsallad, hummus och grillad paprika.
Recept av Charlotte Jenkinson