Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammrostbiff med pitabrödssallad

Lammrostbiff med pitabrödssallad är härlig sommarmat. Låt det marinerade köttet stå i rumstemperatur ca 1 timme före grillning för bästa resultat.

Lammrostbiff med pitabrödssallad
Lammrostbiff med pitabrödssallad
Lammrostbiff med pitabrödssallad
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 600 glammrostbiff- (ca 3 bitar)

Marinad

  • 3vitlöksklyftor
  • 1citron- rivet skal
  • 1,5 mskolivolja
  • 2 tsksumak
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskpaprikapulver- rökt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 4pitabröd
  • 2 mskolivolja
  • 4tomater
  • 1romansallad
  • 1schalottenlök
  • 2 dlpersilja- hackad
  • 1 dlmynta- hackad

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4 tsksumak
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2paprikor
  • hummus

Gör så här

  1. Marinad: Lägg köttet i en plastpåse. Blanda pressad vitlök med citronskal, olja, sumak, salt, paprikapulver och peppar. Häll det över köttet. Knyt ihop påsen och lägg i kylen 3–4 timmar. Ta fram i rumstemperatur 1 timme före grillning.

  2. Sallad: Sätt ugnen på 225°.Skär pitabröden i bitar. Blanda dem med olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 7 min. Skär tomaterna i bitar. Riv salladen i bitar, skala och finstrimla löken. Blanda bröd, tomater, sallad, lök och örter i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda med salladen strax före servering.

  3. Tänd grillen. Ta rostbiffarna ur marinaden. Sätt en stektermometer i en av dem, lägg dem mitt på grillgallret och lägg på locket. Grilla indirekt tills köttets innertemperatur är 65° för lätt rosa kött, 70° för helt genomstekt. Vänd gärna bitarna en gång under grillningen. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

  4. Dela paprikorna, pensla med olja och grilla tills de fått fin färg. Servera köttet med brödsallad, hummus och grillad paprika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson