Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammrostbiff med mangosås och vitlöksgratinerad klyftpotatis

Recept på rostbiff på lamm serverad med mangosås och gratinerad klyftpotatis.

Lammrostbiff med mangosås och vitlöksgratinerad klyftpotatis
Lammrostbiff med mangosås och vitlöksgratinerad klyftpotatis
Lammrostbiff med mangosås och vitlöksgratinerad klyftpotatis
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 4lammrostbiffar- eller lammentrecotê ( à ca 200 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsktimjan
  • 0,5 tskrosmarin
  • 2 msksmör

Mangosås

  • 250 gmango- fryst
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 dlmellangrädde
  • 2 krmcayennepeppar
  • 1 krmsalt

Vitlöksgratinerad klyftpotatis

  • 1 kgpotatis
  • 1 mskvitlökspeppar
  • 1,5 tsksalt
  • 3 dlmellangrädde

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet och stek eller grilla ca 2 min per sida tills det fått färg. Lägg på ett ugnssäkert fat och efterstek mitt i ugnen till 62° innertemperatur, ca 15 min. Täck köttet med aluminiumfolie och låt vila. Höj ugnsvärmen till 225°.

  2. Potatis: Skala potatisen och skär den i klyftor. Varva klyftorna i en smord ugnssäker form med vitlökspeppar och salt. Häll på grädden. Gratinera mitt i ugnen 30–40 min tills potatisen är mjuk.

  3. Sås: Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda den med övriga ingredienser och låt koka upp.

  4. Skär köttet i bitar och servera med klyftpotatis, mangosås och limegelé.

Vad tyckte du om receptet?