Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostbiff på lamm serverad med mangosås och gratinerad klyftpotatis.
Kött: Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet och stek eller grilla ca 2 min per sida tills det fått färg. Lägg på ett ugnssäkert fat och efterstek mitt i ugnen till 62° innertemperatur, ca 15 min. Täck köttet med aluminiumfolie och låt vila. Höj ugnsvärmen till 225°.
Potatis: Skala potatisen och skär den i klyftor. Varva klyftorna i en smord ugnssäker form med vitlökspeppar och salt. Häll på grädden. Gratinera mitt i ugnen 30–40 min tills potatisen är mjuk.
Sås: Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda den med övriga ingredienser och låt koka upp.
Skär köttet i bitar och servera med klyftpotatis, mangosås och limegelé.