Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammrostbiff med citron- och löksky och mandelpotatispuré går ganska snabbt att tillaga. Lökskyn har smak av timjan och citron.
Potatispuré: Koka potatisen mjuk ca 15 min. Skala potatisen och stöt den med en potatisstöt. Smält smöret och häll i mjölken så att den blir varm. Häll mjölken över potatisen och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet med timjan, salt och peppar. Skala och skiva schalottenlöken. Bryn köttet runt om i smör med vitlöksklyftor och schalottenlök i en stekpanna som tål att stå i ugnen. Sätt i en termometer i köttet. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, beräkna ca 20 min.
Lägg köttet på en skärbräda för att vila. Vispa ner vatten, fond och citron i stekpannan.
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Häll av och blanda bönorna med linser och olja. Skär upp köttet och servera med potatispuré, bönor och löksky.