Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammrostbiff med baconströssel


Saftigt kött från lamm, råa äggulor, pepparrot och krispigt baconströssel får garnera smörgåstårtan. Förbered gärna köttet dagen innan och skär det i riktigt tunna skivor.

Lammrostbiff med baconströssel
Lammrostbiff med baconströssel
Lammrostbiff med baconströssel

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 400 glammrostbiff
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msksmör
  • 1 mskolja
  • 100 gbacon
  • 1surdegsbröd- i skivor

Fyllning:

  • 2 dlcrème fraiche
  • 12 mskpepparrot- finriven
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 askkrasse- färsk
  • salt
  • svartpeppar

Garnering:

  • 2 msksmör
  • 0,5 asksalladsskott
  • 810äggulor
  • 2 mskpepparrot- finriven
  • 5rädisor- skivade
  • krasse
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Trimma köttet genom att rensa bort senor. Peppra och salta rikligt runtom. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn köttet runtom i cirka 1-2 minuter. Lägg köttet i en form och ugnsbaka tills innertemperaturen är cirka 65 grader. Låt köttet svalna och skär det i tunna skivor.

  2. Skär baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt i het panna. Lägg upp på fat med hushållspapper så att fettet rinner av.

  3. Lägg ut en brödskiva på ett fat, använd mittenskivorna.

  4. Blanda fyllningen med crème fraiche, pepparrot och dijonsenap. Klipp ner krasse men spar något till garnering. Smaka av med salt och peppar. Fyll brödet och lägg på en ny skiva bröd. Fyll även det och avsluta med en brödskiva.

  5. Bred ut smöret. Fördela salladsskott över smörgåstårtan. Täck med skivor av lammrostbiff. Garnera med äggulor, riven pepparrot, rädisor och krasse. Avsluta med några varv på pepparkvarnen och bacon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök