Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frankrikes svar på pulled pork - rillette - är en slags paté med trådig konsistens. Vanligtvis är det fläskkött som man kokar länge på låg temperatur och sedan finfördelar så att köttet blir bredbart.
Sätt ugnen på 100 grader. Skala vitlöken. Bind samman timjanknippet med bindgarn. Krydda köttet med salt och peppar.
Lägg ner kött, vitlök, timjan och lagerblad i en ugnsfast gryta med lock. Häll på vin och vatten. Vänd runt så att allt blandas.
Sätt på locket och ställ in grytan i mitten av ugnen. Låt stå 11-12 timmar, eller över natten. Köttet ska bli smältande mört.
Ta ut grytan. Ta bort lagerblad och timjan. Plocka bort köttet från benen. Häll buljongen genom en sil så att vitlök och kryddor fastnar. Spar buljongen.
Lägg tillbaka kött och vitlök i grytan. Mosa köttet med en träslev. Späd med lite buljong i taget, det går åt cirka 2 dl.
Blanda i senap och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en burk eller skål och servera med tillbehören.
Recept från Mitt kök