Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammragu med citron och rosmarin

Recept på lammragu med citron och rosmarin. Underbart god gryta som påminner om den italienska klassikern osso buco.

Lammragu med citron och rosmarin
Lammragu med citron och rosmarin
Lammragu med citron och rosmarin
Servera grytan med pasta eller potatispuré, parmesan och nymald svartpeppar. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 glammkött- benfritt, t ex av steken
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2vitlöksklyftor
  • 1morötter- stor eller 2 små
  • 0,5citron
  • 2 msksmör
  • 2 dlrött vin
  • 2 förptomater- krossade ­(à 375 g)
  • 2 mskkalvfond- konc
  • 2lagerblad
  • 4 kvistarrosmarin

Tillbehör

  • pasta- eller potatispuré
  • parmesan- riven

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i tärningar. Vänd runt i mjölet blandat med salt och peppar. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär moroten i mindre bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär av skalet med en potatisskalare.

  2. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Lägg ner vitlök och morötter och fortsätt bryna 2–3 min. Häll på vinet och koka ca 3 min.

  3. Tillsätt tomater, fond, lagerblad, citronskal och rosmarin och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 2 timmar, tills köttet känns riktigt mört.

  4. Servera grytan med pasta eller potatispuré, parmesan och nymald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?