Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammragu med citron och rosmarin. Underbart god gryta som påminner om den italienska klassikern osso buco.
Putsa och skär köttet i tärningar. Vänd runt i mjölet blandat med salt och peppar. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär moroten i mindre bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär av skalet med en potatisskalare.
Bryn köttet i smör i en stor gryta. Lägg ner vitlök och morötter och fortsätt bryna 2–3 min. Häll på vinet och koka ca 3 min.
Tillsätt tomater, fond, lagerblad, citronskal och rosmarin och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 2 timmar, tills köttet känns riktigt mört.
Servera grytan med pasta eller potatispuré, parmesan och nymald svartpeppar.