Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammracks med ­saffransrub

Lammracks är verkligen bra att grilla, det går fort och är vansinnigt gott! Om du inte hittar färska i kyldisken - titta i butikens frysdisk.

Lammracks med ­saffransrub
Lammracks med ­saffransrub
Lammracks med ­saffransrub
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 20lammracks- cirka 1 kg
  • 4 tskkorianderfrön- hela (finns i butiker med utländska livsmedel)
  • 4 tskkumminfrön- hela
  • 2 pktsaffran
  • 2 storavitlöksklyftor
  • 4 mskolivolja
  • 2 tsksalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stöt korianderfrön, brödkummin, ­saffran och vitlöksklyftor i en mortel. Tillsätt olivolja, salt och peppar.

  2. Gnid in köttet med kryddblandningen och lägg alltsammans i en bunke i 1-2 timmar.

  3. Grilla lammkotletterna över en fin glödbädd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök