Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lamm till påsk. Lammracks med betor och lök som blir söta av ugnsrostningen. Servera lammracksen med en fyllig getostkräm och rosmarin.
Sätt ugnen på 125°. Putsa lammracksen. Stek dem i olja i en stekpanna så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på en plåt och strö över rosmarin. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 35 min.
Höj ugnsvärmen till 225°, gärna varmluft. Skala och halvera schalottenlöken. Skrubba betorna i kallt vatten och halvera dem.
Blanda lök och gul- och polkabetor med 2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en ugnssäker form. Blanda rödbetorna med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i en egen ugnssäker form. Tillaga båda formarna bredvid varandra mitt i ugnen tills betorna är mjuka och har en rostad yta, ca 15 min.
Hacka kaprisen. Blanda kapris och persilja med 3 msk olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med betor och lök medan de fortfarande är varma. Ansa och strimla salladslöken. Strö den över betor och lök.
Mixa ost och crème fraiche slätt med mixerstav. Servera lammracks med betor och getostkräm. Garnera med rosmarin.